Místo konání: Ovocný sad Mikšíkova statku č.p.56 v Trstěnici u Litomyšle

Čas konání: 13-16 hodin

Během jednodenní akce budou k vidění a vyzkoušení ukázky vaření povidel, vaření sirobu, stloukání másla. Ve venkovní roubené sušárně ovoce bude probíhat sušení ovoce a ukázky a vysvětlení přirozených způsobů skladování produktů ze zahrady a polí. Budou k ochutnání navařená jídla z brambor. Jedná se již o čtvrtý ročník a díky velkému zájmu bude rozšířena o ukázku celého procesu zadělávání a pečení chleba.

Děti si budou moci s rodiči opéci laskominy na ohni a vyzkoušet různé aktivity s bramborami. 

Pořádá Spolek archaických nadšenců za podpory Pardubického kraje.

Kontakt Lenka Kmošková, kmoskovi@seznam.cz

Více informací ZDE.

Autor: Spolek archaických nadšenců