Milí příznivci Místně zakotveného učení, máme před sebou poslední týdny tohoto školního roku. Přejeme hodně sil a zároveň vám děkujeme za práci, kterou s dětmi děláte. Vážíme si toho. Podívejte se níže, co jsme pro vás v červnu připravili. Můžete se přihlásit na seminář k programu Škola pro udržitelný život proběhne 21.6. v Brně od 9:30 do 15.30. Leták, ve kterém naleznete bližší informace včetně odkazu k přihlášení ZDE

Nový newsletter Školy pro udržitelný život a místně zakotveného učení. V našem novém newsletteru najdete ucelené informace, jak realizovat Místně zakotvené učení v příštím školním roce. Přinášíme zajímavé tipy, od krátkých výukových lekcí až po komplexní propracované programy, kterými vás provedeme krok za krokem a můžeme vás také finančně podpořit. Dále doporučujeme medailonek Ludmily Kozlové, inspirativní žákyně ZŠ, která sama vede ekotým na prvním stupni, je čerstvá laureátka ceny Josefa Vavrouška za vedení vrstevníků k udržitelnosti a ekologii a mimo jiné také absolventka ŠUŽky. Nejen to naleznete v našem novém newsletteru.

Na LÉTO chystáme Letní školu MZU v Horním Maršově: Zajímá vás přístup ke vzdělávání, který stojí na posilování vztahu k místu? Vzděláváte děti i dospělé v místě, o místě a přemýšlíte, jak učit skrze místo velká celospolečenská témata? Chcete sdílet své zkušenosti s ostatními kolegy a vzájemně hledat inspiraci? Pak je letní škola určená přímo vám. 

Kde: Dům obnovy tradic, ekologie a kultury – DOTEK, Horní Maršov, Krkonoše 

Kdy: 28. 8.-30.8. 2022 

Více informací včetně přihlášky naleznete v letáčku ZDE.

Autor: Mgr. P. Pechancová, Středisko ekologické výchovy SEVER