Pokud o prázdninách hledáte možnosti, kam se s dětmi vydat a co navštívit v našem Kraji, nechte se inspirovat některými našimi tipy na červenec a sledujte naše webové stránky, kde Vás budeme pravidelně provázet místy, která stojí za to navštívit. Míst, kde můžete svým dětem ukázat více přírody a ekologicky je vzdělávat je v našem Kraji více než dost!

Brána do pravěku Pasíčka

Nahlédněte do pravěkého světa, který se nacházel na území Národního geoparku Železné hory a v jeho blízkém okolí. Unikátní expozice nabízí možnost seznámit se se zkamenělým světem zcela netradiční formou.

Sahání na exponáty je v expozici dovoleno, naopak je to nezbytná nutnost. Expozice je určena všem věkovým skupinám. Přístup do velké části expozice je bezbariérový, řada exponátů je doplněna popisky v Braillově písmu. Vyhrabat si můžete svého dinosaura nebo s dětmi objevíte, jak vzniká skalní město. 

Otevírací doba v červenci a v srpnu je od 10 do 16 hodin. 

Webové stránky: https://www.branadopraveku.cz/

Můžete se zastavit třeba jen na kávu, čaj či limonádu. Děti se zabaví při plnění úkolů. Připraveny jsou pro ně samoobslužné sady. Vybrat si mohou mezi Vědcem, Umělcem, Ochranářem, Krajinářem a Turistou. 

Otevírací doba v červenci a srpnu je od 14 do 18 hodin. 

Webové stránky: http://www.paleta.cz/

Speciální akce: 17. 7. od 10 do 19 hodin Pardubické vínokoštování 2021

Rozhledna Bára II a sportovní vyžití v Podhůře

Atypická a unikátní konstrukce tvaru trojbokého komolého jehlanu je dle autora rozhledny, architekta Martina Rajniše, ojedinělá nejen v Evropě, ale pravděpodobně i na celém světě.

Lehká a vzdušná konstrukce rozhledny je vyrobena z modřínového a dubového dřeva, které pochází z chrudimských městských lesů. Vedle rozhledny je postaven dřevěný obslužný domek, který slouží jako prodejna s občerstvením a zázemí pro obsluhu lanového parku.

S dětmi můžete navštívit i dětský lanový park Podhůra. Lanový park pro dospělé není tento rok otevřen z důvodu jeho obnovy. Asi 400 m od rozhledny Bára najdete lesní tělocvičnu, která nabízí sportovní vyžití jak pro děti, tak pro dospělé. Pokud jezdíte rádi na horských kolech, nezapomeňte si je vzít s sebou. V Podhůře najdete 4 okruhy v okolí lesa, které Vám nadělí nezapomenutelný požitek z jízdy. 

Otevírací doba v červenci a srpnu je od 10 do 18 hodin.

Webové stránky: https://lesychrudim.cz/