Letos jsme pro Vás organizovali Den Země, který jsme pojali ve znamení osvěty hravou formou. Od 22. 4. do 24. 4. jste se mohli účastnit soutěží, které jsme pro Vás uspořádali. Nejprve se soutěžilo o nejhezčí video od ekocenter, záchranných stanic a škol. 14 videí bojovalo deset dní o Vaše hlasy. Celkem videa obdržela neuvěřitelných 14 397 hlasů a tři vítězové si odnesli peněžitou odměnu. Video, které celou soutěž vyhrálo, si můžete pustit zde.

Jednou z dalších soutěží, které se mohli účastnit dospělí společně s dětmi, byl kvíz, kde jste mohli prokázat, jak pozorní jste při sledování zmíněných videí. Kvíz vyplnilo celkem 81 soutěžících a tři vylosovaní výherci obdrželi roční adopční list ze záchranné stanice Lipec a plyšáky v podobě zvířátka, kterého „adoptovali“. Svůj domov tedy našla liška Eliška, srnka Líza a ježek Čumáček.

Další aktivitou pak byla soutěž, která prověřila kreativitu a znalost přírody malých dětí. Účastníci nejdříve nakreslili obrázek a poté natáčeli krátké video a pověděli nám něco o přírodě a obrázku, který namalovali. I v tomto případě byl zájem veliký a sešlo se nám více než 30 videí! Vítěz této soutěže je osmiletý Oliver. Nejen Oliver, ale i další účastníci od nás obdrží deskové hry, knihy, puzzle a plyšáky. Video s losováním výherců můžete shlédnout opět na našem Youtube kanálu.

V rámci Dne Země jste si také mohli bleskově ověřit své znalosti a vyluštit naši křížovku. Prvních deset úspěšných luštitelů od nás získalo malé dárečky. Cvičně si můžete křížovku vyluštit i Vy!

22.4 jsme uspořádali zajímavý webinář s Vladimírem Kořenem, kterého známe například z televizního pořadu Zázraky přírody. S Vladimírem jsme si povídali, například o tom, co pro něho znamená příroda, jak se angažuje osobně v rámci ochrany životního prostředí a co pro přírodu udělal jako starosta města Říčany. V rámci webináře nám moderátor i odhalil něco málo ze svého osobního života a prozradil například, jak dbají v jeho v rodině o zdraví životní styl a jak dává svým dětem povědomí o životním prostředí. Na webinář je možné se podívat opět na našem Youtubovém kanále.

V tomto roce pro Vás plánujeme uspořádat ještě spousta dalších soutěží v rámci podpory EVVO v našem kraji. Sledujte proto naše webové stránky www.ekoosveta.cz, aby Vám žádná soutěž a příležitost vyhrát některou ze zajímavých cen, neutekla. 

Všem výhercům gratulujeme a všem účastníkům a hlasujícím děkujeme za účast!