Světová nadace pro recyklaci vyzývá k tomu, aby se recyklace stala hlavním tématem diskuzí, které povedou čelní lídři při zasedání COP26 ve Spojeném království, které se bude konat v listopadu 2021.

Význam recyklace, známé jako Sedmý zdroj, je dnes už uznávaný, ale příliš často je přehlížena její schopnost pomoci chránit naše lesy, oceány a životní prostředí. Zatímco hledáme nové způsoby, jak snížit emise uhlíku a bojovat proti změně klimatu, očekává se, že průmysl do roku 2030 ušetří více než miliardu tun emisí a přidá téměř 500 miliard dolarů ke globálnímu HDP.

Zakládající prezident Ranjit Baxi řekl: „Recyklace je jedinou světovou iniciativou, která může být okamžitě zavedena po celém světě, aby pomohla v boji proti změně klimatu. Každá vláda a každý jednotlivec můžou sehrát svou roli a přitom mít okamžitý vliv na největší hrozbu, které naše planeta čelí.“

„Zvýšením povědomí o výhodách recyklace na tak důležitém shromáždění, jako je COP26, můžeme zvrátit rostoucí plýtvání, které vytváří všechny ty obrovské hory odpadků a zvyšuje znečištění,“ řekl pan Baxi.

Světová nadace pro recyklaci každoročně vyzdvihuje jednotlivce i organizace, kteří soukromě i veřejně vynakládají úsilí, abychom si zachovali přírodní zdroje tím, že budeme snižovat, znovu využívat a recyklovat vše to, co obvykle dennodenně vyhazujeme.

Zdroj: Global Recycling Foundation, více ZDE

Volný překlad: ekoosveta.cz (Alice Kolářová)