Místo konání: Ovocný sad Mikšíkova statku č.p.56 v Trstěnici u Litomyšle
Čas konání: 13-16 hodin
Během jednodenní akce budou k vidění a vyzkoušení ukázky vaření povidel, vaření sirobu, stloukání másla. Ve venkovní roubené sušárně ovoce bude probíhat sušení ovoce a ukázky a vysvětlení přirozených způsobů skladování produktů ze zahrady a polí. Budou k ochutnání navařená jídla z brambor. Jedná se již o čtvrtý ročník a díky velkému zájmu bude rozšířena o ukázku celého procesu zadělávání a pečení chleba.
Děti si budou moci s rodiči opéci laskominy na ohni a vyzkoušet různé aktivity s bramborami.
Pořádá Spolek archaických nadšenců za podpory Pardubického kraje.
Kontakt Lenka Kmošková, kmoskovi@seznam.cz
Více informací ZDE.
Autor: Spolek archaických nadšenců